Home / Főételek / Vadas
20 november, 2017

Vadas

Posted in : Főételek on by : magyarosan Címke: , ,

Megosztás

Elkészítési idő: 120 perc (30 perc előkészület, 80 perc főzés)

Kalóriatartalom:

egy adagban: 700 kcal
recept szerinti 6 adagban: 4200 kcal

Hozzávalók: (6 adaghoz)

  • 1kg vadhús
  • 5-6 szál, kb. 1kg sárgarépa
  • 1-2 szál fehérrépa
  • negyed zeller
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3-4 babérlevél
  • bors
  • kb. 2 evőkanál citrom
  • kb. 2-3 evőkanál mustár
  • kb. 3 evőkanál cukor
  • kevés zsiradék
  • kis tejföl
  • kevés liszt
  • A zsiradékon hagymát pirítok, majd a hússzeleteket rárakom és mindkét oldalát átpirítom. Rárakom a reszelt zöldségeket, sózom, borsozom, belerakom a babérlevelet, majd felöntöm húslevessel, alaplével vagy vízzel, amennyi éppen ellepi. Fedő alatt  a húst puhára párolom.
  • Az egészet behabarom tejföllel, ízesítem a citrommal, mustárral, cukorral (ne sajnáljuk, ízesítésnél fontos, hogy egyszerre legyen édes és savanyú.) Krumpli-gombóccal, zsemlegombóccal, burgonyafánkkal vagy  főtt tésztával kínálom.