Home / Italok / Bodzaszörp
10 augusztus, 2017

Bodzaszörp

Posted in : Italok on by : magyarosan Címke:

Megosztás

Elkészítési idő: 25 perc (25 perc előkészítés)

Hozzávalók
Elkészítés
Kalória

Kalóriatartalom:

egy adagban: 165 kcal recept szerinti 12 adagban: 1987 kcal

Hozzávalók: (12 adaghoz)

  • 10 g citromsav
  • 500 g cukor
  • 500 ml víz
  • 2 l langyos víz
  • 2 db citrom
  • 30 db bodzavirág

Elkészítés

  • Vizsgáljuk át a bodzavirágot, tisztítsuk meg a zöld részeitől, majd tegyük egy nagy tálba.
  • Szeleteljük fel a citromot, a bodzavirágokkal keverjük össze, majd öntsük le kézmeleg, langyos vízzel. Annyi vizet szükséges önteni rá, hogy ellepje a virágokat.
  • Legalább egy éjszakán keresztül (de akár 3-4 napig is) áztassuk a virágokat lefedve, hogy minél erősebb legyen a szörp.
  • Másnap szűrjük át a beáztatott bodzalevelet. Főzzünk szirupot az 500 g cukorból és 500 ml vízből, majd várjuk meg, ameddig lehűl, ezután hozzáadhatjuk a bodzaléhez.
  • Végül adjuk hozzá a citromsavat.
  • Töltsük jól zárható üvegekbe.