Home / Bográcsos / Bográcsos pincepörkölt
16 november, 2017

Bográcsos pincepörkölt

Posted in : Bográcsos, Főételek, Magas kalóriatartalmú ételek on by : magyarosan Címke: , ,

Megosztás

Elkészítési idő: 150 perc (30 perc előkészület, 120 perc főzés)

Kalóriatartalom:

egy adagban: 910 kcal
recept szerinti 10 adagban: 9100 kcal

Hozzávalók: (10 adaghoz)

  • 1 kg sertéscsülök
  • 1.5 kg sertéslapocka
  • 2 kg krumpli
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • 4 közepes db paprika
  • 8 ek. olaj
  • só ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • őrölt fűszerkömény ízlés szerint
  • kakukkfű ízlés szerint
  • babérlevél ízlés szerint
  • 2 dl vörösbor

 

  • A hagymát az olajon megfuttatjuk. A tűzről lehúzva, pirospaprikával meghintjük, és sóval ízesítjük. A tűzre visszatesszük, és a kockákra vágott húst beledobjuk.
  • Gyakran kevergetve addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik,majd felöntjük egy kis vízzel.
  • A paprikát, paradicsomot, fokhagymát és a fűszereket ízlés szerint beletesszük, és lassú tűznél, néha egy kevés vizet aláöntve, puhára főzzük (kb. 2 óra). Sok lé ne legyen alatta.
  • Amikor már majdnem kész, a meghámozott, cikkekre vágott krumplit beleszórjuk, és együtt megpuhítjuk, hogy a kisebb darabok jól szétfőljenek, (ettől lesz jó sűrű a szaftja) mire a nagyobbak megpuhulnak.
  • Ha kész, levesszük a tűzről és beleöntjük a vörösbort, jól elkeverjük, majd 5 perc után tálalhatjuk.