Home / Levesek / Borsóleves
8 augusztus, 2017

Borsóleves

Posted in : Levesek on by : magyarosan Címke:

Megosztás

Elkészítési idő: 45 perc (15 perc előkészítés, 30 perc főzés)

Hozzávalók
Elkészítés
Kalória

Kalóriatartalom:

egy adagban: 193 kcal recept szerinti 4 adagban: 766 kcal

Hozzávalók: (4 adaghoz)

  • 1,3 l víz
  • 5 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1,5 tk fűszerpaprika
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 1,5 ek napraforgó olaj
  • bors tetszés szerint
  • só tetszés szerint
  • 1 db közepes fehérrépa
  • 2 db közepes sárgarépa
  • 25 dkg zöldborsó
  • 1 db kis vöröshagyma

Elkészítés

  • Fejtsük ki a zöldborsót, pucoljuk meg a répákat és karikázzuk fel. Vágjuk apróra a hagymát.
  • A borsót, a répákat és a hagymát tegyük fazékba, öntsük fel vízzel, borsozzuk, sózzuk és forraljuk fel. 20-25 perc alatt főzzük készre.
  • Melegítsük fel egy serpenyőben az olajat, adjuk a lisztet hozzá, majd pirítsuk világosbarnára. Adjuk hozzá a paprikát, vegyük le a tűzről és keverjük el. Öntsük fel hideg vízzel, majd keverjük csomómentesre.
  • Öntsük a levesbe a rántást, majd forraljuk tovább kis lángon.
  • Verjük fel a tojást, sózzuk meg, majd adjunk hozzá nagyjából 5 dkg lisztet. Keverjük ki jól, majd adjuk a gyöngyöző leveshez kiskanállal.