Home / Főételek / Finomfőzelék
4 december, 2017

Finomfőzelék

Posted in : Főételek, Főzelékek on by : magyarosan Címke: , , ,

Megosztás

Elkészítési idő: 35 perc (10 perc előkészület, 25 perc főzés)

Kalóriatartalom:

egy adagban: 484 kcal
recept szerinti 2 adagban: 1010 kcal

Hozzávalók: (2 adaghoz)

  • 1 evőkanál vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 50 dkg zöldborsó
  • 1 dl hús- vagy zöldségalaplé
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 dl tejszín
  • 0.5 dl tej (tetszőleges)
  • só, bors

 

  • Az apróra vágott hagymát és fokhagymát vajban üvegesre pároljuk.
  • Hozzáadjuk az apró kockákra vágott répát és a zöldborsót, és addig pároljuk, míg a répa félig meg nem puhul. Ezután felöntjük az alaplével, és a zöldségeket puhára főzzük.
  • Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztből és tejszínből készített habarást, és pár percig együtt főzzük. Ha túl sűrű, tejjel hígítjuk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Egy nagy pohár tejfölben elkeverek 1 ek. étkezési keményítőt és ezzel sűrítem be a levest. Pár perc együtt forrás után tálalhatok.