Elkészítési idő: 35 perc (10 perc előkészület, 25 perc főzés)
Kalóriatartalom:
egy adagban: 484 kcal
recept szerinti 2 adagban: 1010 kcal
Hozzávalók: (2 adaghoz)
1 evőkanál vaj
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
20 dkg sárgarépa
50 dkg zöldborsó
1 dl hús- vagy zöldségalaplé
1 evőkanál liszt
2 dl tejszín
0.5 dl tej (tetszőleges)
só, bors
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát vajban üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk az apró kockákra vágott répát és a zöldborsót, és addig pároljuk, míg a répa félig meg nem puhul. Ezután felöntjük az alaplével, és a zöldségeket puhára főzzük.
Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a lisztből és tejszínből készített habarást, és pár percig együtt főzzük. Ha túl sűrű, tejjel hígítjuk, végül ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Egy nagy pohár tejfölben elkeverek 1 ek. étkezési keményítőt és ezzel sűrítem be a levest. Pár perc együtt forrás után tálalhatok.