Home / Levesek / Gombakrémleves
30 augusztus, 2017

Gombakrémleves

Posted in : Levesek on by : magyarosan Címke:

Megosztás

Elkészítési idő: 28 perc (15 perc előkészítés, 10 perc főzés, 3 perc sütés)

Kalóriatartalom:

egy adagban: 134 kcal
recept szerinti 4 adagban: 536 kcal

Hozzávalók: (4 adaghoz)

  • metélőhagyma
  • bors
  • 300 ml főzőtejszín
  • 100 ml száraz fehérbor
  • 2 ek liszt
  • 3 ek vaj
  • 1 vöröshagyma
  • 250 g csiperkegomba
  • 25 g szárított vargánya

Elkészítés:

  • Áztassuk kb. 15 percig 500 ml meleg vízben a vargányát. Ezután szűrjük le, és fogjuk fel az áztatóvizet. Nyomkodjuk ki a vargányát, és vágjuk apróra.
  • Vágjuk apróra a hagymát és a csiperkét.
  • Forrósítsunk fel 1 ek vajat egy lábasban, szórjuk rá a hagymát és a gombát is, majd süssük 3 percig és vegyük ki.
  • Forrósítsuk fel lábasban a megmaradt vajat, szórjuk meg liszttel, és forrósítsuk fel. Öntsük fel borral és áztató lével, és főzzük 10 percig. Adjuk hozzá a tejszínt, majd főzzük fel újra.
  • Pürésítsük a gomba 2/3-át a levesbe, majd borssal és sóval ízesítsük.
  • Osszuk előmelegített tányérokba, adjuk hozzá a maradék gombát, majd metélőhagymával szórjuk meg.