Home / Levesek / Hagymaleves
31 augusztus, 2017

Hagymaleves

Posted in : Levesek on by : magyarosan Címke:

Megosztás

Elkészítési idő: 40 perc (10 perc előkészítés, 30 perc főzés)

Kalóriatartalom:

egy adagban: 361 kcal
recept szerinti 4 adagban: 1440 kcal

Hozzávalók: (4 adaghoz)

  • 4 szelet toast kenyér
  • 3 ek finomliszt
  • 15 dkg reszelt sajt
  • fehér bors tetszés szerint
  • szerecsendió tetszés szerint
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek vaj
  • 1 l csirke alaplé
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db közepes vöröshagyma

Elkészítés:

  • Vágjuk apró kockákra a fokhagymát, valamint vékony karikákra a vöröshagymát, és olívaolajon, vajon dinszteljük meg lassú tűzön.
  • Két ek liszttel hintsük meg, keverjük meg párszor, majd forró húslevessel öntsük fel.
  • Adjuk hozzá a fehérbort és fűszerezzük, majd főzzük még 15 percen át forrás után.
  • Tegyünk reszelt sajtot a leveses tálkákba, a levest merjük bele, majd tekerjünk rá frissen őrölt borsot, és tálaljunk pirítóst hozzá.