Home / Édességek / Házi krémes
5 január, 2018

Házi krémes

Posted in : Édességek, Sütemények on by : magyarosan Címke: ,

Megosztás

Elkészítési idő: 45 perc (35 perc előkészület, 10 perc sütés)

Hozzávalók
Elkészítés
Kalória

Kalóriatartalom:

egy adagban: 635 kcal recept szerinti 6 adagban: 3812 kcal

Hozzávalók: (6 adaghoz)

  • 2 csomag konyhakész leveles tészta
  • 4 csomag vanília puding
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg cukor
  • 4,5 dl víz
  • 4,5 dl tej
  • 8 db tojásfehérje

Elkészítés

  • Kb. 2 dl tejben elkeverjük a pudingporokat és 10 dkg cukrot. A maradék tejet felforrósítjuk, majd a pudingos tejet hozzáadjuk, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük.
  • A tojásfehérjéket a maradék cukorral elkezdjük felverni, majd vízgőz felett kemény habbá verjük. Kis adagokban a forró pudingos krémhez adjuk és elkeverjük benne.
  • A tepsin, amin a lapokat sütöttük, beletesszük az egész lapot, rásimítjuk a forró krémet, majd rátesszük a felszeletelt lapot.
  • Pár órára hűtőbe tesszük, majd a felszeletelt tészta mentén felvágjuk a sütit és porcukorral megszórva tálaljuk.
  • Vanília kikapart magjával még finomabbá tehetjük, de ez persze elhagyható.