Home / Levesek / Húsleves
21 augusztus, 2017

Húsleves

Posted in : Levesek on by : magyarosan Címke:

Megosztás

Elkészítési idő: 210 perc (30 perc előkészítés, 180 perc főzés)

Hozzávalók
Elkészítés
Kalória
egy adagban: 441 kcal recept szerinti 6 adagban: 2648 kcal

Hozzávalók: (6 adaghoz)

  • 3 l víz (vagy szükség szerint)
  • 15 szem őrölt bors
  • 1 db kis zöldpaprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zeller
  • 2 db fehérrépa
  • 4 db nagy sárgarépa
  • 1,8 kg tyúk

Elkészítés

  • Daraboljuk fel a tyúkot és kezdjük el főzni lassú tűzön, hideg vízben. Időnként szedjük le róla a habot.
  • Pucoljuk meg a zöldségeket, és vágjuk őket hasábokra.
  • Amennyiben nincs már hab a levesen, tegyük bele a szemes borsot, a zöldpaprikát, a hagymát és a fokhagymát, valamint a többi zöldséget. Sózzuk ízlés szerint.
  • Nagyon kicsi tűzön főzzük gyöngyözve. A főzési idő minden esetben a tyúk korától szokott függeni, általában 3-4 óra.
  • Amennyiben megpuhult, szűrjük le a levest és főzzünk hozzá tésztát, amennyiben lehet, házi változatot.