Home / Sütemények / Káposztás pirog
10 január, 2018

Káposztás pirog

Posted in : Sütemények on by : magyarosan Címke: , ,

Megosztás

Elkészítési idő: 60 perc (40 perc előkészület, 20 perc sütés)

Hozzávalók
Elkészítés
Kalória

Kalóriatartalom:

egy adagban: 643 kcal recept szerinti 4 adagban: 2615 kcal

Hozzávalók: (4 adaghoz)

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • 20 dkg főtt krumpli
  • 2 tojássárgája
  • 1 tk. só
  • 1 tk. cukor
  • 2-3 ek. olaj
  • 3 vastag szelet húsos-füstölt szalonna
  • 40 dkg savanyú káposzta
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  • A cukrot feloldom a langyos tejben, belemorzsolom az élesztőt, a tetejére egy evőkanálnyi lisztet szórok és hagyom, hogy az élesztő felfusson. Ezután a kimért liszt közepébe mélyedést készítek, belemérek minden hozzávalót, beleöntöm az élesztős tejet és alaposan kidolgozom a tésztát.
  • Amíg a tészta kelt, a húsos szalonnát 4-5 mm-es kockákra vágtam és egy serpenyőben ropogósra sütöttem. A szalonnakockákat kiszedtem a zsírból.
  • Majd a levétől kinyomkodott és a savanyú káposztát megpirítottam rajta. A végén alaposan megborsoztam és hagytam kihűlni(.Ízlés szerint sózni is lehet. )A szalonnakockákat közvetlenül a tésztába töltés előtt kevertem hozzá.
  • A megkelt tésztát kinyújtottam (kb. 5 mm vastagságúra) és egy 8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggattam.
  • Halmoztam rá tölteléket, ezután a tésztákat félbehajtottam és a széleket villával összenyomkodtam. Sütőpapíros tepsibe rakosgatva hagytam addig kelni, míg a sütő előmelegedett (180 °C), majd tojássárgával lekentem, villával megszurkáltam és az előmelegített sütőben pirulósra sütöttem a csomagokat kb.15-20 perc.