Home / Levesek / Korhelyleves
28 augusztus, 2017

Korhelyleves

Posted in : Levesek on by : magyarosan Címke:

Megosztás

Elkészítési idő: 140 perc (20 perc előkészítés, 120 perc főzés)

Kalóriatartalom:

egy adagban: 625 kcal
recept szerinti 6 adagban: 3762 kcal

Hozzávalók: (6 adaghoz)

  • 2 ek finomliszt
  • 4 l víz
  • köménymag tetszés szerint
  • bors tetszés szerint
  • 4 db babérlevél
  • 2 tk fűszerpaprika
  • 2 dl tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 dkg csípős kolbász
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg füstölt oldalas
  • 60 dkg savanyú káposzta

Elkészítés:

  • Áztassuk be egy nappal hamarabb az oldalast.
  • Tegyük fel főni egy nagy fazékban a nagyjából 4 liter vizet.
  • Mossuk át a káposztát, ha túlzottan savanyú lenne.
  • Amennyiben már félpuhára főtt a hús, tegyük hozzá a savanyú káposztát, valamint a vöröshagymát megpucolva, a fokhagymát gerezdekre vágva, és a babérlevelet, majd köménymaggal és borssal ízesítsük.
  • Vágjuk karikákra a kolbászt, majd a főzés idejének vége előtt 20 perccel tegyük bele a levesbe. (káposzta után nagyjából 40 perccel)
  • Amennyiben majdnem megpuhult mindent, akkor a szalonnát csíkozzuk fel és olvasszuk ki. Tegyük félre a pörcöket, majd szórjuk rá a paprikát a zsírra, majd a lisztet is és keverjük ki gyorsan, és öntsük fel nagyjából 1 dl vízzel.
  • Merjünk egy merőkanálnyi levest a tejfölbe, keverjük ki, és csurgassuk vissza a levesbe.
  • Rottyantsunk rajta egyet, szórjuk bele a megmaradt szalonnapörcöket és tálaljuk kenyérrel és sok tejföllel.