Home / Levesek / Krumplileves
21 augusztus, 2017

Krumplileves

Posted in : Levesek on by : magyarosan Címke:

Megosztás

Elkészítési idő: 35 perc (15 perc előkészítés, 20 perc főzés))

Hozzávalók
Elkészítés
Kalória

Kalóriatartalom:

egy adagban: 325 kcal recept szerinti 5 adagban: 1625 kcal

Hozzávalók: (5 adaghoz)

  • 1,5 ek finomliszt
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 ek majoranna
  • bors tetszés szerint
  • 3 db babérlevél
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 db közepes vöröshagyma
  • 12 dl zöldség alaplé
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg kolbász
  • 60 dkg burgonya

Elkészítés

  • Karikázzuk fel a kolbászt, és kockázzuk fel a szalonnát. Olvasszuk ki mindkettőt egy fazékban, majd vegyük ki a kolbászpörcöket és szalonnapörcöket egy szűrőlapáttal.
  • A megmaradt zsíron a finomra szelt vöröshagymát futtassuk meg, amíg nem lesz üveges. Szórjuk rá a pirospaprikát és keverjük el, majd a tűzről húzzuk le és adjuk hozzá a kockákra vágott krumplit és keverjük át. Öntsük fel alaplével és tegyük a tűzre vissza.
  • Adjuk hozzá a majorannát, a babérlevelet és a borsot, majd fedjük le és főzzük nagyjából 20 percig.
  • Keverjük ki tejföllel a lisztet és adjunk hozzá egy nagy kanál levest. Keverjük csomómentesre és öntsük vissza a levesbe. Forraljunk még egyet rajta és tegyük vissza a kisült kolbászt és szalonnát, majd tálaljuk.