Lekvárkereskedő cukrászda

Einem piros október.

Főbb feladatainak felsorolása azonban máris csökkenti a név hallatán beindult endorfinképződést: nemzeti gasztronómiavédelem, lekvárkereskedő cukrászda piacsegítség és -támogatás, gyártóerősítés, érdekképviselet, kommunikáció, oktató-nevelő munka, szakmai képzés, lakossági tájékoztatás, egészségjavítás.

lekvárkereskedő cukrászda

A tájékoztatás szerint a szövetség legfontosabb célkitűzései között szerepel például a helyi és a hazai piac védelme, a kis- és középvállalatok, illetve a helyben gyártott termékek készítőinek megerősítése, a termékek piacra juttatásának segítése, továbbá a multinacionális édesipari kínálat alternatívájaként a belföldi kis- és közepes cégek termékeinek piaci támogatása.

Az érdekvédelmi szervezet nemcsak lekvárkereskedő cukrászda gyártók, hanem a kereskedők képviseletét is ellátja, illetve összefogja a csokoládé és az édesipar kommunikációját, elősegíti az oktató és a nevelő munkát, a szakmai képzést, és a lakosság tájékoztatását.

lekvárkereskedő cukrászda

Ez utóbbi a lakosság egészségi állapotának javítása érdekében is fontos. A szövetségnek lekvárkereskedő cukrászda szekciója van: cukrász; csokoládé; nemzeti értékek, lekvár, méz, hungarikum, illetve élelmezési, egészségügyi szekció.

lekvárkereskedő cukrászda

A közlemény idézi Pataki Ádámot, a cukrász szekció vezetőjét, aki szerint az utóbbi években újból előtérbe került a minőségi sütemények vásárlása, illetve gyártása, amiben a magyar cukrászatok kiemelkedő eredményeket érnek el. Szoboszlai Zoltán, a nemzeti értékek szekció vezetője szerint a kiemelt nemzeti gasztronómiai érdekek megvédése egyre fontosabb, hiszen a lekvárkereskedő cukrászda édesipar büszkeségeit és azt a szakmai örökséget és tudást, amely az elmúlt évtizedekben felhalmozódott, az egész Kárpát-medence területén meg kell védeni.

lekvárkereskedő cukrászda

További a témáról