Home / Levesek / Lencseleves
3 augusztus, 2017

Lencseleves

Posted in : Levesek on by : magyarosan Címke:

Megosztás

Elkészítési idő: 135 perc (15 perc előkészítés, 120 perc főzés)

Hozzávalók
Elkészítés
Kalória

Kalóriatartalom:

egy adagban: 934 kcal recept szerinti 4 adagban: 3733 kcal

Hozzávalók: (4 adaghoz)

  • 4 ek tejföl (a tálaláshoz)
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 2 ek napraforgó olaj
  • 1 púpozott ek finomliszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors tetszés szerint
  • 4 db babérlevél
  • 1 tk ecet
  • 175 g tejföl
  • 0,5 db zeller
  • 2 db fehérrépa
  • 3 db nagy sárgarépa
  • 30 dkg lencse
  • 80 dkg füstölt sertéscsülök

Elkészítés

  • Főzzük meg a csülköt a hagymával.
  • Amennyiben már megpuhult, vegyük ki a vízből, kockázzuk fel és tegyük félre.
  • A csülök főzőlevében a zöldségeket és a lencsét is megfőzzük. Fűszerezzük őrölt borssal és babérlevéllel. Sózni valószínűleg nem szükséges, hiszen alapvetően is sós a csülök.
  • Készítsünk rántást az olajból és lisztből. Amennyiben készen van, tegyük hozzá az apróra felszelt fokhagymát, a pirospaprikát, öntsük fel kevés vízzel folyamatos kevergetés társaságában, majd adjuk az egészet forrásban levő leveshez.
  • Savanyítsuk pici ecettel.
  • Tálaláskor tejfölt is kínálhatunk hozzá.