Home / Levesek / Meggy leves
9 november, 2017

Meggy leves

Posted in : Levesek on by : magyarosan Címke: , , ,

Megosztás

Elkészítési idő: 65 perc (30 perc előkészület, 35 perc főzés)

Kalóriatartalom:

egy adagban: 247 kcal
recept szerinti 6 adagban: 1490 kcal

Hozzávalók: (6 adaghoz)

  • 1 kg meggy
  • 4 evőkanálnyi cukor
  • 2,5 dl zsíros tejszín
  • 1 kis marék szegfűszeg
  • 2-3 db csillagánizs
  • 1 kanál liszt
  • 1 csapott evőkanálnyi fahéj
  • 1 citrom
  • 1 csipet só
  • víz
  • A gyümölcsöket mosd át jó alaposan, magozd ki őket, majd tedd egy mélyebb lábasba, és öntsd fel vízzel, nagyjából kétszer annyival, mint amennyi gyümölccsel készíted, de ha sűrűbb levest szeretnél, akkor másfél liter is elég, ha pedig hígabbat, akkor akár két és fél liternyit is használhatsz.
  • Ha felöntötted, jöhetnek hozzá a fűszerek – teatojásban – a sóval együtt, majd közepes lángon főzd addig, amíg fel nem forr.
  • Ha felforrt, vedd kisebbre a lángot, a tejszínt keverd simára a liszttel, szedj hozzá pár kanálnyit a levesből, keverd el, majd ezt a tejszínes-lisztes keveréket add a leveshez, sűrítsd be vele. Ha ezzel kész vagy, már csak le kell hűtened a levest.