Satoshi nakamoto, Bejegyzés navigáció

satoshi nakamoto

Bár nem tudjuk, ki volt —— nő, vagy férfi ——, tudjuk, mit hozott létre.

Szóval... ki irányítja a Bitcoint?

Satoshi Nakamoto, a bitcoin protokoll feltalálója novemberében satoshi nakamoto közzé egy tanulmányt a Cryptography Mailing Listen. Ezután ben kiadta a bitcoin kliensprogramjának satoshi nakamoto verzióját, majd a levelezési listákon másokkal együtt dolgozott a projekten. Nakamoto együtt dolgozott a nyílt forráskódú szoftvert fejlesztő csapattal, de odafigyelt rá, hogy soha semmilyen személyes információ ne derüljön ki róla.

Nem bölcs dolog egy könyvet a borítója alapján megítélni —— vagy talán mégis? A Satoshi szó annyit tesz, mint tisztán gondolkodó, gyors eszű, bölcs. A Naka közvetítőt, kapcsolatot vagy valaminek a belsejét jelenti, míg a Moto-t eredetként vagy alapzatként fordíthatnánk.

Ezek a satoshi nakamoto remekül leírják azt a satoshi nakamoto, aki mozgalmat indított egy jól kidolgozott algoritmus megírásával. Nyilvánvaló probléma persze, hogy minden szónak több jelentése is van. Nem tudhatjuk biztosan, hogy Nakamoto japán volt-e vagy sem.

Valójában már önmagban az is merész feltételezés, hogy az internetes szakirodalom férfiként hivatkozik rá. Nem kizárt, hogy a név több embert takar. Tudja-e bárki, hogy kicsoda Satoshi Nakamoto?

satoshi nakamoto euro bináris opciós jelek

Nem, de a technikák, amelyekkel satoshi nakamoto megpróbálják felfedni a rejtélyt, gyakran izgalmasabbak, mint maguk a válaszok. Davis azután jutott erre a következtetésre, hogy Nakamoto online elérhető írásainak 80  szaván nyelvészeti elemzést végezve összefüggéseket keresett.

Clearen satoshi nakamoto másra is gyanakodott, például a finn gazdaságszociológusra és korábbi játékfejlesztőre, Vili Lehdonvirtára. Adam Penenberg, a FastCompany újságírója nem értett egyet Davis állításával. Satoshi nakamoto az vezette erre a feltételezésre, hogy Nakamoto bitcoin-tanulmányából beírt néhány egyedi kifejezést a Google keresőjébe, hogy azok vajon felbukkannak-e máshol is. A bitcoin.

A bitcoin.org-ról

Mégpedig Finnországban, ahová a szabadalom tulajdonosainak egyike hat hónappal a domain-regisztráció előtt utazott. A feltételezéseket mindhárman tagadták. Mindenesetre a bitcoin. A weboldal regisztrációja csak Mások úgy vélika titokzatos Nakamoto Martti Malmi, az a finn satoshi nakamoto, aki a kezdetektől köthető volt a bitcoin csapatához és a felhasználói felület programozásában vett részt.

Jed McCaleb neve is felmerült a találgatások kapcsán.

Ki birtokolja a bitcoin.org-ot?

A Japánban élő fejlesztő a hírhedt bitcoin kereskedő szolgáltató, a Mt. Gox létrehozója, és a decentralizált fizetésfeldolgozó rendszer, a Ripple, majd később a Stellar társalapítója.

Satoshi nakamoto feltételezés a digitális fizetőeszközökről írt tanulmányuk és Hitesh Tewarival közösen jegyzett könyvük alapján született. Ez utóbbit az FBI hosszas nyomozás után Utaltak egy állítólag Satoshi tulajdonában álló cím és a weboldal kapcsolatára.

satoshi nakamoto milyen vállalkozásba fektesse be a pénzét

A cím Dustin D. Trammell biztonsági kutató tulajdonában állt, aki visszautasította a feltételezést, miszerint ő lenne Satoshi.

satoshi nakamoto bináris opciós stratégia és fibonacci szintek

Bár maga Nelson is elismerte, hogy a bizonyítékok legjobb esetben is csak közvetettnek nevezhetőek. A meggyanúsított Dorian Satoshi nakamoto Nakamoto tagadtahogy bármi köze lenne a bitcoinhoz, végül ügyvédet fogadott és hivatalos nyilatkozatban is cáfolta az újságírónő kijelentéseit. Nem, Satoshi Nakamoto nem egy Kaliforniában élő 64 éves japán férfi. Ezt majdnem biztosan állíthatjuk… Hal FinneyMichael Weber, Wei Dai és további fejlesztők neve időnként felmerül a médiában megjelenő riportokban és online beszélgetésekben mint Satoshi további lehetséges alteregói.

Nathaniel Popper májusában kiadott könyvében a Digital Gold -ban beszámol egy Szabóval történt találkozásáról, amikor is Szabo ismét tagadta, hogy ő lenne Satoshi.

Satoshi Nakamoto to End Mystery of His 980,000 Bitcoins and Real-Life Identity

A Gizmodo portálon nyilvánosságra hozott dokumentumok egy olyan személytől származtak, akinek állítólag sikerült követhető-e egy bitcoin pénztárca Wright emailfiókját; ezen kívül próbáltak hozzá közeli emberekkel is interjúkat készíteni. Sokan gondolják, hogy satoshi nakamoto Wright-Satoshi kapcsolat nem más, mint satoshi nakamoto, bár a bizonyítékok elég meggyőzőek és feltehetően még hosszú ideig spekuláció tárgyai lesznek.

Ezidáig viszont mindegyik lehetséges Satoshi tagadta, hogy ő lett volna Nakamoto. De akkor mit tudunk róla? Egy dologban biztosak lehetünk —— és ezt a bitcoin fejlesztésében vele együtt dolgozó emberekkel készült interjúk is tükrözik: Satoshi nagy alapossággal építette fel a rendszert.

Milyen gazdag Nakamoto?

Tartalomjegyzék

Ez a Mivel foglalkozik ma? Senki sem tudja. Legutolsó e-mailjeinek egyikében, amelyet Jó kezekben lesz Gavinnél és a többieknél. Természetesen, vannak ilyen pletykák. De mint minden összeesküvés-elmélettel lenni szokott, az emberek azt látják, amit látni akarnak.

Kicsoda Satoshi Nakamoto?

A nyilvánvaló kérdés itt az lenne, hogy miért állna érdekében bármelyik hárombetűs ügynökségnek egy olyan titkosított fizetőeszköz létrehozása, amely később szenátorokat és FBI ügynököket is arra kényszerített, hogy mossák kezeiket az ezzel összefüggésbe hozható terrorista és egyéb bűnügyekkel kapcsolatban. Kétségkívül, az összeesküvés-elméletek gyártóinak erről is meglesz a véleményük. De mindez talán nem is lényeges.

satoshi nakamoto a pénzkeresés leggyorsabb módja otthon

Akárhogy is legyen, a bitcoin mára már sokkal nagyobb, mint Satoshi Nakamoto. Frissítve:

További a témáról