Home / Főételek / Székelykáposzta
26 október, 2017

Székelykáposzta

Posted in : Főételek on by : magyarosan Címke: ,

Megosztás

Elkészítési idő: 140 perc (20 perc előkészület, 120 perc főzés)

Hozzávalók
Elkészítés
Kalória

Kalóriatartalom:

egy adagban: 500 kcal recept szerinti 4 adagban: 3000 kcal

Hozzávalók: (4 adaghoz)

  • 0,6 kg sertéscomb
  • 0,4 kg füstölt sertéscsülök
  • 1,5 kg savanyúkáposzta
  • 4 babérlevél
  • 2 db vöröshagyma
  • 3 ek. napraforgó olaj
  • 15 szem feketebors
  • fűszerpaprika ízlés szerint
  • 10 dkg rizs
  • 4 ek. tejföl a díszítéshez

Elkészítés:

  • A hagymát kockára vágjuk és kevés olajon megdinszteljük.
  • Tűzről levéve pirospaprikát teszünk bele és hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst és a füstölt húst.
  • Babérlevéllel és szemes borssal ízesítjük. Sózni biztos nem kell! Félig megfőzzük.
  • Félkész állapotában hozzáadjuk a savanyú káposztát, felöntjük egy kis vízzel  és puhára főzzük.
  • Ízlés szerint főzhetünk bele rizst is ( 2 nagyobb marékkal).
  • A végén berántjuk.
  • Tejföllel tálaljuk.