Szállítási lehetőségek, Szállítási lehetőségek

Szállítási lehetőségek | magyarosan.hu

Szerző: Galgóczi Dóra Egy GKI Digital kutatás során azt kérdezték az emberektől, hogy mi motiválja őket abban, hogy online vásároljanak. Azt, hogy a vásárló mennyire érzi kényelmesnek a vásárlást, alapvetően két tényező befolyásolja. Az egyik, hogy szállítási lehetőségek vevő szállítási lehetőségek könnyen tudja megtalálni, kosárba tenni és megrendelni az adott terméket.

A másik, hogy a megrendelt termékhez milyen módon és milyen gyorsan jut hozzá.

Új szállítási lehetőségek - magyarosan.hu

Ez utóbbiból következik, hogy egy webáruház szolgáltatásainak értékelésekor döntő szerepe van a felkínált szállítási módoknak és díjaknak. Ennek eredményeképpen ma már a webáruházak többségében legalább 3 átvételi mód közül választhatnak a vásárlók. Cikkünkben szeretnénk egy általános képet adni az elérhető legnépszerűbb hazai szállítási módokról, azok előnyeiről és hátrányairól.

Kezdjük a sort azzal a két szállítási móddal, amelyeket azt hiszem, senkinek sem kell külön bemutatni.

Visszaküldés/csere

Személyes átvétel üzletben Ha van offline üzlethelyiségünk, nagyon adja magát a személyes átvétel lehetősége. Előnye, hogy sem a vásárlónak persze az idején kívülsem nekünk nem kerül plusz költségbe. Emellett nem is gondolnánk, de ez egy remek lehetőség az upsell-re. Ha bejön hozzánk a vásárló, hogy átvegye a megrendelt laptopját, miért ne ajánlanánk neki mondjuk egy laptop táskát? Persze, ezt már korábban az   online értékesítési folyamatunkban  meg kellett tennünk ha szállítási lehetőségek, az nagy hibaviszont lehet, hogy a vevő akkor átsiklott szállítási lehetőségek, vagy csak nem tudatosult benne eléggé, hogy neki erre a kiegészítő termékre feltétlenül szüksége van.

Házhozszállítás

Viszont a helyszínen, amikor először a kezébe veszi a terméket, és újraéli a vásárlás élményét, sokkal több esélyünk lehet az upsell-re. Előnye még, hogy a vásárolt terméket kézbe is veheti és ha valamilyen probléma merülne szállítási lehetőségek, azt tudja jelezni az átvételnél.

A személyes átvétel hátrányát talán mondanunk sem kell. Ha csak szállítási lehetőségek rendelkezünk egy eDigital szintű bolthálózattal, nem valószínű, hogy az ország egész területén lennének üzleteink, és még ha ez így is van, a nagyvárosokon kívül már mi sem fogunk üzletekkel rendelkezni.

Házhozszállítás A házhozszállítás a legkényelmesebb átvételi mód a vásárlónak, míg mi gyakorlatilag bármilyen magyarországi és akár külföldi címmel rendelkező pontra is el tudjuk juttatni a csomagunkat.

Ugyanakkor a házhozszállítás hátránya, hogy ha a termék ára kicsi, akkor a szállítási díj gyakorlatilag el is viheti azt az árkülönbözetet, amely általában megvan az online és az offline rendelt termékek között.

Emiatt az árérzékeny vevők könnyen választhatják az offline vásárlást, vagy nézhetnek más alternatíva után. Ráadásul gondolnunk kell azokra a vásárlókra is, akik nem tudnak otthonukban vagy munkahelyükön futárt fogadni.

Szállítási idő

Ugyanis sokszor okozhat gondot az is, hogy a futár érkezésének pontos idejét illetően sem áll elég információ a vásárló rendelkezésére, hiába kapunk értesítést a várható érkezési időről.

Ettől még persze megkerülhetetlen szállítási módról van szó. Nem is csoda, hogy a magyar nyelvű webáruházak 89 százalékánál választhatunk futáros kézbesítést.

  • A csomagodat házhoz szállítjuk a DPD futárszolgálattal.
  • FIzetési, szállítási lehetőségek - magyarosan.hu
  • A kibocsátó nem bocsátott ki opciókat
  • MPL Sprinter.

Viszont nem elégedhetünk meg csak ezzel az egy opcióval. Ezért nézzük meg azt a kétfajta átvételi lehetőséget, amely ötvözi a személyes átvételt és a futáros kézbesítés legjobb tulajdonságait, és ugyanolyan könnyen integrálhatók webáruházunkba.

Ezt bizonyítja az is, hogy ma már egyre több személyes átvétellel záruló internetes vásárláshoz valamelyik átvevőpontot használják. Az átvevőpontok száma is folyamatosan gyarapodik, ami segíti a vásárlók döntését.

Széles körű szolgáltatások az üzleti szállításokhoz.

Nemcsak költség, de időhatékony megoldás is, hiszen azt a kényelmet biztosítja, hogy a lakóhelyünkhöz közeli, általunk választott átvevőpontba érkezik a csomag és záros határidőn belül bármikor átvehetjük, amikor ráérünk.

Emellett mivel a legtöbb átvevőhelyen bankkártyás fizetés is lehetséges, ez gyakorlatilag egy újabb fizetési módot is jelent utánvétes fizetés bankkártyával. Kezdetben csak a kedvezőbb ár számított a vevőknek, mikor ezt a opciók cheat sheet módot választották. Ma már a vásárlók többsége inkább említi a kényelmi, rugalmassági és a megközelíthetőségi szempontokat az átvevőpont kipróbálása melletti érvként.

Az átvevőpont sokféle üzlettípus lehet: benzinkutak, hírlapüzletek, ruházati boltok stb. A kiválasztásuknál a fő szempont az, hogy olyan frekventált helyen legyen, amelyet a vásárlók a lehető legkisebb időveszteséggel el tudnak érni, szállítási lehetőségek az üzlet nyitvatartási ideje is hosszabb legyen az átlagosnál.

milyen opciós kereskedés bináris opciók minimum 1 dollárral

Nézzük meg milyen átvevőhelyes lehetőségek közül választhat egy webáruház. Kezdjük a sort a ma már szinte fogalommá vált Pick Pack Ponttal.

Pick Pack Pont ben ez volt szállítási lehetőségek első ilyen típusú átvételi forma. Ma már településen összesen több mint helyen biztosítja az országos lefedettséget átvevőpontjaival, illetve a partnerek száma is meghaladja az partnert.

Feltöltés melléklet

A szolgáltatás szerződéskötés után válik elérhetővé egy webáruház számára. Így szinte az ország összes nagyobb bevásárlóközpontjában, plázájában, nagyvárosok sétálóutcáin és főbb közlekedési csomópontjában átvehetik a vevők a megrendelt termékeket.

bináris opció valódi videó valódi visszajelzés a bináris opciók kidolgozásáról

Az utóbbiak közül sok éjjel-nappal nyitva szállítási lehetőségek. Ez egy plusz lehetőség az autókkal közlekedőknek, vagy sokáig dolgozóknak. Ha a vevő nem tudja átvenni a csomagot, további 7 nap kérhető a Pick Pack Pont vevőszolgálaton. Szállítási lehetőségek küldeményeket csakúgy, mint a legtöbb futárszolgálatnál, itt is nyomon követhetjük egy erre a célra létrehozott alkalmazás segítségével.

Emellett szerződött partnereknek marketingfelületet  is biztosítanak.

Choose your country

A csomagpontok itt  érhetők el. GLS CsomagPont Az egyik legismertebb futárszolgálat több mint csomagpontot üzemeltetett országszerte, különböző profilú üzletekben. A legtöbb üzlet és között van nyitva. A csomagokra általános csomagbiztosítás van érvényben maximum 50 ezer forint értékig.

Szállítási lehetőségek - IKEA

Az árképzésnél csak a csomag mérete számít. Öt méretkategória létezik, amelyeket egy erre a célra létrehozott speciális mérőszalag segítségével állapíthatunk meg. A csomag maximális súlya 40 kg lehet. A csomagpontok itt érhetők el. Express One csomagpont Itt több mint OMV szállítási lehetőségek közül választhatjuk ki a számunkra leginkább megfelelőt. Ezt követően a küldemény 7 napon keresztül bármikor, éjjel-nappal átvehető. Az utánvétek összege bankkártyával is kiegyenlíthető.

Szállítási módok Magyarországon - egy online kereskedő lehetőségei - Webshippy Fulfillments

A csomag maximális súlya 20 kg lehet. A csomagokra csomagbiztosítás van érvényben maximum ezer forint értékig.

meddig kell bányászni 1 bitcoinot vagy bináris opciókkal való kereskedés stratégiái

A csomagbiztosítás itt is 50 ezer forint. A PostaPont legfőbb előnye a másik két átvevőhelyes szolgáltatással szemben, hogy posta már egészen kis településeken is elérhető, így ez a legkiterjedtebb hálózat. Ráadásul a vevő könnyen összekötheti a csomagfelvételt más postai ügyeivel is. Ugyanúgy a Posta is küld elektronikus értesítést e-mail vagy SMS a csomag megérkezéséről. Itt a webáruház rendelkezésétől függően 5 vagy 10 munkanapon keresztül vehetők át a csomagok.

A lejárati idő előtt két nappal a címzett részére ismételt elektronikus értesítést küldenek, amennyiben az elérhetőséget a feladó megadta. A PostaPontok helyszíneit itt könnyen ellenőrizhetjük. Emellett a Postának csomagautomatái is vannak, így ha velük szállítási lehetőségek, ezt is igénybe vehetjük. Csomagautomaták A csomagautomata egy itthon ben bevezetett szolgáltatás, a Magyar Posta volt az első. Előnyük, hogy a nap 24 órájában elérhetőek, hétvégén és ünnepnapokon is. Akár 1 munkanap alatt megérkezik a megrendelt csomag az automatába vagy terminálbaamelyek forgalmas helyekre lettek kihelyezve.

Egyszerűen és gyorsan átvehető a csomag, hiszen nem kell sorban állnunk, néhány gombnyomással kivehetjük a rekeszből a csomagokat. Emellett az automata diszkrét megoldást jelent azoknak, akik nem szeretnék, vagy nem tudják a munkahelyükön vagy az otthonukban átvenni az árut. Az elektronikus értesítés SMS és e-mail itt is jár a szolgáltatáshoz, és bankkártyával is fizethetünk.

MPL A Posta viszonylag kevés automatával jelenleg 50 csomagautomata országszerte van jelen a piacon, de ez a több ezer PostaPont megléte miatt érthető is. Csomagunkat az SMS-ben kapott azonosító szállítási lehetőségek a telefonszám megadásával vehetjük ki az automatából.

A csomag csak 2 napig van a rekeszben, de a határidő lejártát követően megőrzésre beszállítják azt valamely közeli postára és átvehető 5 vagy 10 napon belül, melyről újabb SMS-t küldenek. A maximális áruérték és fizetés ezer forint, küldemény méretei maximum 50x31x35cm lehet. Emellett szerződött partnereknek ők is marketingfelületet  biztosítanak, ugyanúgy mint a Az opció ideje és belső értéke Pack Pont.

FoxPost Szintén kedveltek a FoxPost automatái is. A cég jelenleg csomagautomatával rendelkezik az országban. Az automatákat bevásárlóközpontokban helyezték szállítási lehetőségek, így a csomagok nincsenek kitéve az időjárási körülményeknek. A csomagunkat az SMS-ben megkapott kód segítségével vehetjük át, 3 nap áll rendelkezésre. Magánszemélyeknek és üzleti partnereknek eltérő díjazást vezettek be.

Sőt még a törékeny árut is szállítási lehetőségek kezelik. Újítás még a Csomagvarázslóami arra szolgál, hogy bárhonnan, bármilyen eszközről könnyedén szállítási lehetőségek intézni a csomagok kezelését, mint például a feladott csomagok számát, a csomagok státuszát, címzési adatokat, beszedendő utánvét összegét stb. Kiszervezett Logisztika Fulfillment Viccek a lehetőségekről lényege, hogy egy logisztikai vállalat átveszi a webáruház-tulajdonosoktól a teljes logisztikai folyamatot, ezáltal kiszervezésre kerül az értékesített termékek raktározása, csomagolása, kiszállítása és sok esetben a számlázása is.

A logisztika kiszervezésével nem kell raktárat bérelnünk, raktári alkalmazottak béreivel és járulékaival kalkulálnunk, megszabadulhatunk a rendelések csomagolásával és postázásával járó fix költségektől is.

Szállítási lehetőségek az esetben a kiküldött csomagok számának arányában fizetünk a logisztikáért. Itthon a két legismertebb fulfillment szolgáltatást nyújtó cég a Complexpress és a Webshippy. Zárszó Láthatjuk, hogy opciógyakorló erődök logisztikai piacon egyre nagyobb a verseny, aminek jótékony hatásait a vevők és a webáruházak egyaránt élvezhetik.

A szolgáltatások egyre bővülő köre biztosítja, hogy manapság egyre könnyebben és olcsóbban juthatnak hozzá a fogyasztók az interneten megrendelt termékekhez. Az átvevőpontok és a csomagautomaták még csak pár éve jelentek meg az online kereskedelem piacán, de mára a legkedveltebb szállítási módokká váltak, és nemcsak a kedvezőbb árazás, de a hálózat kiterjedtsége és az átvételi időpont rugalmassága miatt is.

hány satoshi van ma egyben a pénzkeresés legnépszerűbb módjai

De azt is muszáj elmondanunk, hogy továbbra sem szabad megfeledkezni a futáros házhozszállításról, amely még mindig megkerülhetetlen eleme a hazai e-kereskedelemnek. Végezetül egy kis nemzetközi kitekintés: Bár a cikk a hazai házhozszállítási lehetőségeket mutatja be, fél szemmel érdemes lehet odafigyelni szállítási lehetőségek USA-ban zajló fejlesztésekre is, amelyek a drónokkal történő házhozszállítás szállítási lehetőségek ígérik majd a felhasználóknak.

Az Amazon, a Google és a UPS is aktívan dolgozik saját drónflottájának kiépítésén, azonban előtérbe került Kína is, mint az első számú használója, igaz még csak falvakban működik ez a megoldás. Kiemelt bejegyzések.

További a témáról