9 augusztus, 2017
Tojásleves

Elkészítési idő: 25 perc (5 perc előkészítés, 20 perc főzés)
Hozzávalók
Elkészítés
Kalória
Kalóriatartalom:
egy adagban: 265 kcal recept szerinti 4 adagban: 1058 kcalHozzávalók: (4 adaghoz)
- 2 dl tejföl
- 0,5 csokor petrezselyem
- 4 db tojás
- babérlevél tetszés szerint
- bors tetszés szerint
- só tetszés szerint
- 1,5 l víz
- fűszerpaprika tetszés szerint
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek finomliszt
- köménymag tetszés szerint
- 2 ek libazsír (vagy más fajta zsír)
Elkészítés
- Hevítsük fel a zsiradékot egy nagyobb lábasban, majd a köménymagot szórjuk bele, és futtassuk meg kicsit.
- Készítsünk rántást a liszttel, tegyük fele a fokhagymát, a pirospaprikát és keverjük el óvatosan. Húzzuk fel a vízzel, majd amennyiben már felfőtt, borsozzuk, sózzuk és tegyük bele a babérlevelet. Főzzük még néhány percen keresztül.
- Verjük fel a tojásokat enyhén, majd csorgassuk a levesbe lassan sűrű kevergetés mellett.
- Nagyjából 5 percen át főzzük még, tegyük bele a petrezselymet, és tálalhatjuk is, egy kis tejföllel.