Home / Levesek / Tojásleves
9 augusztus, 2017

Tojásleves

Posted in : Levesek on by : magyarosan Címke:

Megosztás

Elkészítési idő: 25 perc (5 perc előkészítés, 20 perc főzés)

Hozzávalók
Elkészítés
Kalória

Kalóriatartalom:

egy adagban: 265 kcal recept szerinti 4 adagban: 1058 kcal

Hozzávalók: (4 adaghoz)

  • 2 dl tejföl
  • 0,5 csokor petrezselyem
  • 4 db tojás
  • babérlevél tetszés szerint
  • bors tetszés szerint
  • só tetszés szerint
  • 1,5 l víz
  • fűszerpaprika tetszés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek finomliszt
  • köménymag tetszés szerint
  • 2 ek libazsír (vagy más fajta zsír)

Elkészítés

  • Hevítsük fel a zsiradékot egy nagyobb lábasban, majd a köménymagot szórjuk bele, és futtassuk meg kicsit.
  • Készítsünk rántást a liszttel, tegyük fele a fokhagymát, a pirospaprikát és keverjük el óvatosan. Húzzuk fel a vízzel, majd amennyiben már felfőtt, borsozzuk, sózzuk és tegyük bele a babérlevelet. Főzzük még néhány percen keresztül.
  • Verjük fel a tojásokat enyhén, majd csorgassuk a levesbe lassan sűrű kevergetés mellett.
  • Nagyjából 5 percen át főzzük még, tegyük bele a petrezselymet, és tálalhatjuk is, egy kis tejföllel.