Üzletközpont meghatározása

üzletközpont meghatározása

Futó Péter Cikk mentése Megosztás A es évek vége felé kezdtek egyre nagyobb számban Magyarországon is megjelenni a nyugati-európai és amerikai mintára épülő bevásárlóközpontok, amelyek többsége a mai napig magas kihasználtság mellett üzemel.

 • Pin bar bináris opciók stratégia
 • Már az ókori görögök és rómaiak korában is minden város rendelkezett egy főtérrel vagy csomóponttal a görögöknél agóra, piactéramely a város fontos kereskedelmi központjaként működött.
 • Pláza – Wikipédia
 • Tükrös szint a kereskedésben

Az alábbiakban a Jones Lang LaSalle elemzése alapján néztük meg, hogy melyek ma Budapest vezető bevásárlóközpontjai, miért nehéz a plázák értékének meghatározása és milyen jövő vár a bevásárlóközpontokra az e-kereskedelem terjedése mellett.

A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is. A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, üzletközpont meghatározása fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet Budapest vezető bevásárlóközpontjai A JLL Research utolsó negyedéves elemzése alapján üzletközpont meghatározása mai budapesti piacon elhelyezkedés, forgalom és méret alapján hat piacvezető bevásárlóközpontot lehet kiemelni, névsor szerint az Allee, az Aréna Pláza, az Árkád, a Mammut, a MOM Park és a WestEnd tartozik ide.

 1. Önkormányzati rendelettár
 2. Még mindig sok a "rejtély" a budapesti plázák körül - magyarosan.hu
 3. Opciók a demo számlákon
 4. Bitcoin bevétel pc-n
 5. Az internetes jövedelem ötlete

Mennyit ér egy bevásárlóközpont? A tavaly gazdát cserélt Aréna Pláza millió eurós 82,5 milliárd Ft vételára jó irányt adhat, ha arra vagyunk kíváncsiak, mennyit érhet egy pláza.

Népesség, Jövedelem, Fenntarthatóság (magyar szinkronnal)

Ez a tranzakció nagyjából 6,2 százalékos hozamszint mellett köttetett, ami szintén támpont lehet, egy bevásárlóközpont értékének meghatározása azonban még így is rendkívül összetett feladat. Kapcsolódó cikkünk Eladták az Arena Plazát!

üzletközpont meghatározása

Az ilyen jellegű tőkebefektetések szintjét azonban nehéz pontosan meghatározni, mivel bizonyos üzletközpont meghatározása ez egyet jelent az adott center repozicionálásával, és erősen befolyásolja az időzítés és a piaci versenyhelyzet is. A bevásárlóközpontok értékelése során fontos a múltbeli teljesítmény elemzése és a menedzsmenttel való egyeztetés a közeljövőben tervezett változásokról" - mondta el Huszár Barbara, a JLL piackutató elemzője.

Hozamok és bérleti díjak A prémium bevásárlóközpontok esetében a havi béreti díjak euró körül mozognak négyzetméterenként, az üzletházon belüli elhelyezkedés szerint azonban nagy különbségek lehetnek.

üzletközpont meghatározása

További információkért kattints a képre! A bérleti díjak általában a pláza központi pontjától mért távolság növekedésével csökkennek, miközben az egyes bérlők által bérelt felület növekszik.

üzletközpont meghatározása

Mivel a horgonybérlők többnyire a bevásárlóközpontok végpontjain kapnak helyet, ez is igazolja azt, hogy nagy eladófelületen és alacsony bérleti díjak mellett működnek, amire jó példák a plázákban üzemelő Spar-ok" - tette hozzá a szakértő. Jelenleg a bevásárlóközpontok esetében 6 százalék körüli az elvárható hozam, a többi kiskereskedelmi egység esetében 6,00 százalékos hozamszinteket látunk, elemzési platformok az opciókhoz az elhelyezkedés, a bérleti díjak és a bérlői mix befolyásol.

 • A cci bináris opciók mutatói
 • Ajánlom A JLL Research utolsó negyedéves elemzése alapján a mai budapesti piacon elhelyezkedés, forgalom és méret alapján hat piacvezető bevásárlóközpontot lehet kiemelni - hívja fel a figyelmet a portál.
 • Ezek most az ország vezető bevásárlóközpontjai - Szerinted melyik a legjobb? - magyarosan.hu
 • Trend és megfordulás vonalak

Ahhoz, hogy növelni lehessen a magyarországi kiskereskedelmi egységek értékét a kiskereskedelmi mutatók folyamatos, tartós javulására van szükség, illetve egy erős piaci dinamikára, ami megnyilvánulhat új piaci belépők személyében, új típusú üzletekben, vagy éppen a régi egységek felújításában, modernizálásában. A A webshopok elterjedésével bizonyos szegmensekben az üzletek már nem a vásárlás színtereként funkcionálnak majd, hanem olyan lehetőségként, ahol az érdeklődők élőben is megnézhetik, kiválaszthatják a üzletközpont meghatározása, amit később interneten keresztül vásárolnak meg.

Friss kutatások szerint a tizenéves generáció tagjai ma már leginkább a vendéglátóipari szolgáltatások miatt látogatják a bevásárlóközpontokat, a divatcikkeket jellemzően inkább internetről rendelik.

üzletközpont meghatározása

Ennek kapcsán a plázák előnye az, hogy üzletközpont meghatározása vásárlás mellett fontos funkciót töltenek be mint közösségi tér, így az e-kereskedelem terjedése rájuk nézve kevésbé lesz veszélyes, mint az éttermi-közösségi területekkel nem rendelkező kereskedelmi egységekre.

Kapcsolódó cikkünk.

üzletközpont meghatározása

További a témáról